Brenno de Winter sluit PFCongres 2016 af

Met trots kunnen wij aankondigen dat Brenno de Winter de closing keynote van PFCongres 2016 zal geven. In zijn presentatie zal hij stil staan bij security problemen en de gevolgen daarvan.

Technologie is iets dat altijd centraal heeft gestaan in het leven van Brenno de Winter, 1971. Koud vijf jaar oud schreef hij voor het eerst een computerprogramma. Sindsdien wekken zowel de mogelijkheden als risico’s en beperkingen van ICT zijn aandacht. Brenno heeft gewerkt in de ICT-industrie en langzaam de overstap gemaakt naar de journalistiek, met als drive om problemen rond ICT onder de aandacht te brengen. Zijn werk leidt in menige bestuurskamer, raad, parlement of andere bestuurstafel tot discussies. Vooral zijn werk rond aanbestedingen, de OV-chipkaart en DigiNotar gaven hem landelijke bekendheid.

Brenno de Winter houdt zich al tientallen jaren bezig met ICT en schrijft met name over privacy- en beveiligingsgerelateerde onderwerpen, onder andere voor Webwereld.nl en Nu.nl. Het initiatief om Lektober te organiseren en iedere dag een privacylek te presenteren, leidde tot een landelijke discussie over het falen van gegevensbescherming in Nederland.